top of page

Gömslet är beläget vid en vacker liten tjärn omgiven av vackert myrlandskap. Djuren rör sig allt från några 5 - 150 meter ifrån gömslet. Vi hjälper dig gärna att försöka styra björnarna till olika fotoplatser om så önskas. Men då krävs det att du suttit några gånger i gömslet innan och fått en blick över området och därefter ha önskemål om din slutliga bild.

 

Här har du möjlighet till vackra landskapsbilder med björnar och andra arter. Under kvällen så ligger det släpljus över området vilket skapar stämningsfulla bilder. På morgonen lägger sig ibland dimman runt myren och morgonsolen skapar magiska ögonblick och bilder. 

Gömslet är utrustat med ett speciellt fönsterglas, så du kan röra dig inne i gömslet utan att djuren och fåglarna upptäcker dig. Gömslet har tunna väggar vilket gör att du hör fågelsång och ljud mycket bra. I området finns bara ett gömsle vilket gör att stämningen höjs. Här ute är det bara du och björnarna. Du störs inte av ljud från andra människor . Gömsleområdet är oslitet vilket ger dig möjlighet till fina naturliga bilder och filmer. En fördel med varierat avstånd till björnarna är att du får större möjlighet att fånga spännande möten mellan olika arter. När björnen är framme på åteln så kommer ibland räven, sångsvanarna eller tranorna in i bild vilket ger en möjlighet till härliga möten mellan arterna. Järvar är stationära i området och kommer regelbundet på besök. Området hyser också stor älgstam vilket gör att älgar ibland passerar området över myren. 

För fotografer

 

Gömslet är utformat för fotografer med 3 fotogluggar. För tillfället är det bönpåsar i gömslet vi använder oss av som stativ.

I gömslet finns

 

1 st säng och sittplats för 2 - 4 åskådare efter överenskommelse. Handkikare, stolar finns om man inte vill sitta på sängen, Dass ute och enklare torrtoalett inne, bönpåsar, stativ, 

Att tänka på när du ska sitta i gömslet: 

  • Tänk på att klä dig med lager på lager principen. Temperaturen kan variera mycket under vissa perioder.

  • Packa fika och mat i tysta förpackningar

  • Lägg över kakor och andra snacks/tilltugg i lådor för att undkomma onödigt prassel i gömslet för att maximera möjligheten till att få se vilt utanför gömslet.

  • Viska till varandra 

  • Undvika starka parfymer 

  • Stövlar eller kängor med höga skaft  ( helst stövlar så du inte blir blöt om byxbenen vilket är bra om man inte vill ha imma på fönstren i gömslet ) 

Guidning till o från gömslet

Innan er guide tar er ut till gömslet kommer ni få en genomgång på vad ni behöver tänka på under er vistelse och ställa frågor. Ni får all den informationen ni behöver för er vistelse med oss.  På morgonen efter så hämtar er guide er efter överenskommen tid. 

När går man dit och när lämnar man gömslet?

Du guidas ut till gömslet efter överenskommen tid (vanligen 17:00)  

Sedan övernattar man i gömslet och hämtas ifrån gömslet ca 08:00 eller efter överenskommen tid. 

Pris per person och dygn : 1500kr/ person

Boka ditt äventyr (+46) 0702031903

Logotyp_normal.png

Gömslet

20200329_192245.jpg
DSC_0090.JPG
_MG_9349webb.png

Transfer från tågstation/flygplats

Närmsta flygplatserna är Östersund eller Sundsvall .

Buss Nr 30 går mellan Sundsvall - Hammarstrand 

Buss Nr 132 går mellan Östersund - Hammarstrand

OBS! Då Östersund är centralort i Jämtland så finns det oftast fler tider då mellan Östersund och Hammarstrand 

 

Bokar transfer från din ankomstplats till ditt valda boende via oss. Då kommer vi och hämtar dig på tåget/flyget i Sundsvall/Frösön.

Väljer du att köra hit med bil, så skriv in Hammarstrand på din GPS .

Tveka inte att kontakta oss för rådgivning 

0702031903 

bjornspår.jpg
bottom of page